Over Judith

Mijn spiritueel ontwaken begon in 2009 toen een vriendin mij haar boek van Hernan Huarache Mamani La Mujer de la Cola de Plata uitleende. Er ging een wereld voor me open, eindelijk vond ik waarnaar ik zo lang op zoek was: de weg naar bevrijding uit het lijden. Ik las al zijn boeken, bekeek al zijn video’s en voelde hoe mijn visie op het leven begon te veranderen. Ik wilde ook verbinding maken met de geestenwereld, dus op een middag in 2010 mediteerde ik op een boomstam aan een klein riviertje midden in de natuur, en toen is het allemaal begonnen.

Geboren in het Noord-Brabantse Heeze, woonde ik later voor mijn studie HBO-Verpleegkunde in Eindhoven, en voor mijn universitaire studie Sociologie/Geschiedenis in Tilburg en Rotterdam. In 1998 verhuisde ik naar Rome, de stad van mijn passie, waar ik eigenlijk al jaren het grootste deel van de tijd doorbracht voor mijn (post-) universitaire studie en -onderzoek.

Sinds 2009 gids ik met veel plezier nederlandstalige toeristen in en rond de monumenten van Rome. Hoewel ik veel van mijn werk houd, wilde ik mijn toeristen meer kunnen vertellen dan dat wat er in de doorsnee geschiedenis- en kunstboeken staat. Ik wilde hen inspireren over de oorspronkelijke betekenis van de sacrale symbolen, architectuur en monumenten, en zo een zachte ontwakening ten aanzien van de grote levensvragen teweegbrengen. Mijn verlangen naar verdieping ging gelijk op met de spirituele cursussen en opleidingen die ik deed – Hypnotherapie, Reiki, Kristalhealing, Holistische Massages – , en zo richtte ik in 2016 de onderhavige site op voor spirituele rondleidingen en -retreats in Rome.

Mijn diploma’s/gaven:
 • Neo-Ericksoniaanse Hypnose (Mike Mandel, oktober 2020)
 • Introspectieve Hypnose (Antonio Sangio, juni 2020)
 • Quantum Healing Hypnosis Technique (Dolores Canon, 2018)
 • Reiki Master (Rome 2017-2020)
 • Healing Voice (Gave, 2016)
 • Master Cristallogia: kristallen voor therapeutische doeleinden (Rome 2016-2017)
 • Holistische Massages (Rome, 2016-2018)
 • Guidor, Nederlandse Beroepsorganisatie Professionele Gidsen in Nederland (Amsterdam, januari 2018)
 • Katholieke Universiteit Brabant, Sociologie/Geschiedenis (Tilburg, juni 1993)
 
Mijn publicaties:
 • ‘De Bentvueghels (1620/1621-1720) te Rome. Karakterisering van de groep en presentatie van een nieuw document’, in: Peter Schatborn, Tekenen van warmte. 17de eeuwse Nederlandse tekenaars in Italie, Rijksmuseum Amsterdam 2001, pp. 22-32
 • ‘Spreiding van cultuur en kunst’, in: H.F.J.M. van den Eerenbeemt (ed.), Geschiedenis van Noord-Brabant, vol.III, Meppel 1996 pp. 324-344
 • ‘Cultuur en kunst tussen vernieuwing en traditie’, in: idem, vol.II, Meppel 1996 pp. 374-396
 • ‘Produktie en consumptie van cultuur en kunst’, in: idem  vol.I, Meppel 1996 pp. 399-421
 
Mijn dagelijkse inspiraties:
 • Linda Mcgillis, Profundity’s Yours, YouTube
 • Alba Weinman, Transpersonal Hypnotherapy: Spiritual Journey of Forgiveness, YouTube.
 • Antonio Sangio, My Soul’s Purpose: Missions, Lessons and Past Lives Through Hypnotic Regression, Sangio Hypnosis Solutions LLC 2020.
 • Maria Wheatley, archeologe en auteur over megalieten, aarde-energie en leylijnen
 • Maria Grazia Lopardi, Geometria sacra, simboli, sincronicità. Lingua degli uccelli, musica degli angeli, Arkeios 2019
 • Maria Grazia Lopardi, Chiara Mastrantonio, La Danza sul Labirinto. L’in-canto unico della vita, Arkeios 2014
 • Lorna Wilson, Healing Journeys through Quantum Realities. A Handbook, Starfield Press 2016
 • Michael Garber, The Illumiumination Codex. Guidance for Ascension to New Earth, 2021

Mijn rondleidingen zijn geen vervanging van artsbezoek, medische behandeling of medicijn.